Džiugu, jog jau antri metai Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje vyksta karjeros ugdymo renginys – protų kovos „Ką žinai apie profesijas ir darbo pasaulį“, kurį organizuoja Kretingos rajono švietimo centro karjeros specialistės.

Šį sykį renginys skirtas septintų klasių moksleiviams. Renginio tikslas – patrauklia moksleiviams forma padėti įtvirtinti turimas žinias apie profesijas ir darbo pasaulį, ugdytis pažinimo ir komunikavo kompetencijas bei atsakingą lyderystę komandoje.

Protų kova vyko tarp septynių Kretingos rajono mokyklų komandų ir jų lyderių, kurie turėjo užduotį ne tik suvienyti komandą, bet ir parodyti savo išmanymą apie profesijas specialiai skirtoje užduotyje. Ją parengė ir pristatė EGPMC Kretingos filialo moksleiviai, sumaniai vadovaujami neformalaus švietimo specialistės Ievos Šiaulytės.

Renginio vertinimo komisijos pirmininkė Jurgita Petrauskienė įteikė padėkas mokyklų komandoms bei prizininkams ir pakvietė pasidomėti, kiek gi profesijų jau yra visame pasaulyje.

Su gera nuotaika, pilni įspūdžių ir žinių, lydimi ugdytojų, mokiniai išsiskirstė į mokyklas.

Renginį moderavo karjeros specialistė Indrė Kovalskė.