Balandžio 12 d. Kretingos rajono savivaldybės viešosios M. Valančiaus bibliotekos konferencijų salėje įvyko praktinė konferencija „Kitokie lyderystės veidai ir patirtys“, į kurią susirinko rajono ugdymo įstaigų VIII-XI klasių komandos.

Į Kretingos rajono švietimo centro iniciatyva suorganizuotą renginį atvyko penkių moksleivių komandos iš Pranciškonų gimnazijos, Jurgio Pabrėžos universitetinės, Vydmantų ir Salantų gimnazijų, Simono Daukanto ir Marijono Daujoto progimnazijų, Kūlupėnų Motiejaus Valančiaus pagrindinės mokyklos ir Kartenos mokyklos-daugiafunkcio centro. Komandas lydėjo šiose ugdymo įstaigose dirbančios karjeros specialistės Indrė Kovalskė, Jurgita Korsakienė, Alma Slaboševičienė, Inga Žukauskaitė ir Livija Grajauskienė.

Po nuotaikingo Kretingos Marijos Tiškevičiūtės mokyklos mažųjų dainininkų muzikinio pasveikinimo moksleiviai išklausė organizacijos Hero talents įkūrėjos ir vadovės Emos Navickienės, žurnalistės, komunikacijos specialistės Evos Jagminaitės-Kazlauskienės ir apžvalgininko, vertėjo, publicisto, rašytojo Tomo Vilucko pranešimų. Pranešėjai ne tik dalinosi savo įžvalgomis bei mintimis apie lyderystę, bet ir papasakojo apie sunkumus ir iššūkius, kuriuos jiems teko patirti savo gyvenime.

Po pranešimų moksleiviai atliko praktinę užduotį – pasiskirstę į grupes, sudarytas iš skirtingų mokyklų mokinių, jie turėjo atsakyti į I. Kovalskės parengtus klausimus: kas jums yra autoritetas (bruožai, asmenybės, socialinė padėtis); kas jums yra lyderis ir kodėl jis jums yra lyderis; kodėl sekate arba norite sekti juo? Atsakymus pristatė kiekvienos grupės išrinktas lyderis.

Išklausę išties įdomių bei originalių atsakymų, pranešėjai apibendrino juos bei pasidalino linkėjimais. T. Viluckas linkėjo būti drąsiems, siekti savo svajonių ir nepasiklysti XXI amžiuje, kuriame esama tiek sumaišties. „Nesivadovaukite standartais, neužbrėžkite sau rėmų, žvelkite į savo širdį“, – pabrėžė T. Viluckas.

E. Jagminaitė-Kazlauskienė linkėjo nebijoti klysti: tik per klaidas galima suprasti ir atrasti teisingą kryptį, o taip pat nepamiršti, kad kiekvieno sugebėjimai yra beribiai. E. Navickienė, taip pat akcentavusi, kad nereikia iš anksto brėžti ribų, linkėjo džiaugtis jaunyste ir improvizuoti gyvenimą.