Ši savaitė Kretingos Marijos Tiškevičiūtės pradinės mokyklos 4 b klasei prasidėjo šauniai – mokiniai, lydimi auklėtojos Renatos Šiaulienės ir karjeros specialistės Almos Slaboševičienės, išsiruošė į Kretingos rajono savivaldybę ilgai lauktam susitikimui su meru A. Kalniumi. Visiems jau seniai buvo smalsu sužinoti – tai ką gi veikia žmonės tame pastate, kokius darbus dirba, kaip atrodo mero darbo vieta ir kokias problemas jis sprendžia?

Susitikimas prasidėjo Savivaldybės Posėdžių salėje, kur kiekvienas galėjo pasijausti tikru, rimtą darbą atliekančiu politiku. Meras A. Kalnius labai išsamiai papasakojo ką veikia Tarybos nariai, kokius klausimus sprendžia, kaip atrodo paties Mero darbo diena. Paraginti šiltai ir energingai bendraujančio politiko, vaikai įsidrąsino ir uždavė daugybę netikėčiausių klausimų – nuo „kas sunkiausia Mero darbe, kokių savybių reikia norint tapti politiku?“ iki „ar Meras mėgsta šokti, kokias kalbas moka, kokioje mokykloje mokėsi?“. Miesto vadovas pasidžiaugė, jog senokai neturėjo tokių aktyvių, žingeidžių lankytojų. Mokinių prašymu įsiamžinęs kartu nuotraukoje, išskubėdamas į kitą susitikimą, Meras pakvietė visus dar apsilankyti jo kabinete ir įsitikinti – tai vistik minkšta ar kieta jo darbo kėdė?

Apgailėjęs, jog turi atsisveikinti ir skubėti į kitą susitikimą, meras A. Kalnius supažindino mokinius su Savivaldybės Jaunimo reikalų koordinatore Inga Biliūnaite-Rušinske, kuri mielai sutiko palydėti po Savivaldybės pastatą ir pristatyti kokius darbus atlieka įvairių skyrių darbuotojai. Aplankytų – Strateginio planavimo ir investicijų, Viešųjų pirkimų, Ekonomikos ir biudžeto, Vietinio ūkio ir turto valdymo skyrių darbuotojai mielai papasakojo apie savo darbo specifiką.

Pilni įspūdžių, atsisveikindami mokiniai pažadėjo kada nors ateityje sugrįžti – tik jau kaip darbuotojai ar politikai.