Gegužės 18 d. Kretingos rajono švietimo centro karjeros specialistės organizavo Kretingos jaunimui, 8–12 kl. mokiniams, besidomintiems su teatru susijusiomis profesijomis, rajoninį renginį „Teatras. Scena ir užkulisiai“.

Teatru besidominčių jaunuolių į Kretingos kultūros centrą susirinko iš Darbėnų, Salantų, Vydmantų ir Pranciškonų gimnazijų ir iš M. Daujoto progimnazijos, iš viso dalyvavo apie keturiasdešimt jaunuolių, kuriems teatras pasirodė įdomus.

Mokiniams išskirtinę ekskursiją-edukaciją po Kretingos rajono kultūros centrą, kuriame sėkmingai gyvuoja ir ne tik mūsų respublikoje laurus skina vaikų ir jaunimo teatras „Atžalynas“ bei Egidijaus Radžiaus teatras, vedė pastarojo vyriausiasis režisierius Nerijus Gedminas.

Didžiojoje kultūros centro salėje, kur žiūrovai, žvelgdami į sceną, pasineria spektaklio magijon, N. Gedminas papasakojo apie teatrų architektūrą, scenos įrangą, apie tai, kaip vadinasi tam tikros scenos dalys. Mokiniai galėjo stebėti, kaip kuriama scenografija, kaip reguliuojamas apšvietimas, palypėti scenos šachtos konstrukcijomis.

Su moksleiviais režisierius pasidalino tikromis istorijomis, kaip kuriami spektakliai bei vaidmenys, kokių kuriozų pasitaiko scenoje ir labai atvirai atsakė į užduotus klausimus tiek apie režisieriaus, tiek apie aktoriaus profesiją – nuo to, kaip vyksta priėmimas į šias specialybes iki: „O kaip pabaigus rasti darbo?“.