„Ką žinai apie profesijas ir darbo pasaulį?“ – į taip pavadintą viktoriną-protų mūšį Kretingos rajono savivaldybės viešojoje Motiejaus Valančiaus bibliotekoje buvo suvažiavusios komandos iš devynių rajono mokyklų. Pirmąkart įvykusį renginį, kuriame pasitikrinti savo žinių buvo atrinktos iš keturių moksleivių sudarytos komandos, suorganizavo Kretingos rajono švietimo centro karjeros specialistės.

Komandų, sudarytų iš penktos, šeštos, septintos ir aštuntos klasių moksleivių, pasirodymus vertino ir balus skaičiavo komisija: pirmininkė Kretingos rajono švietimo centro (KRŠC) direktoriaus pavaduotoja neformaliajam švietimui Vilija Kontrimė ir narės KRŠC direktorė Loreta Jurgutienė, rajono Švietimo skyriaus vyr. specialistė Rima Ramoškienė ir Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro Kretingos filialo etikos mokytoja Aušra Grikštaitė.

Pirmoji protų mūšio užduotis buvo komandų iš Kūlupėnų Motiejaus Valančiaus pagrindinės mokyklos, Jokūbavo Aleksandro Stulginskio ir Kartenos mokyklų-daugiafunkcių centrų, Darbėnų, Salantų ir Vydmantų gimnazijų, Simono Daukanto ir Marijono Daujoto progimnazijų prisistatymas. KRŠC karjeros specialisčių Livijos Grajauskienės, Jurgitos Korsakienės, Indrės Kovalskės, Almos Slaboševičienės ir Ingos Žukauskaitės padedami moksleiviai parengė iki 2 minučių trukusius pasirodymus – nuo rimtų iki žaismingai teatralizuotų. Už šią užduotį visos komandos gavo po vieną balą.

Komandas sveikino ir sėkmės linkėjo KRŠC direktorė Loreta Jurgutienė.

Antroji užduotis reikalavo ir žinių, ir geros reakcijos: moksleiviai žaidė I. Žukauskaitės parengtą kahoot žaidimą „Apie profesijas ir ne tik…“. Į daugiau nei 40 klausimų geriausiai ir greičiausiai atsakė komanda iš Salantų gimnazijos, antri buvo Pranciškonų gimnazijos moksleiviai, trečią vietą užėmė Darbėnų gimnazijos atstovai.

Viso turnyro nugalėtojai paaiškėjo po trečiosios užduoties, per kurią komandos turėjo atsakyti į 20 renginio sumanytojos I. Kovalskės parengtos viktorinos „Ką žinai apie profesijas ir darbo pasaulį?“ klausimų apie tam tikrai profesijai būdingus gebėjimus, asmenybės bruožus, kur galima įgyti vieną ar kitą profesiją, apie su tam tikra profesija susijusią darbo aplinką ir įrankius.

Komisijai suskaičiavus balus už teisingai atsakytus klausimus, paaiškėjo, kad komandas skyrė vos po vieną tašką: 16-a iš 20 galimų surinko kelios komandos, 17 taškų pelnė kūlupėniškiai, 18 – darbėniškiai.

Susumavus visų trijų užduočių rezultatus, su protų mūšyje užimta III vieta komisija sveikino Kūlupėnų Motiejaus Valančiaus pagrindinės mokyklos komandą, sveikinimai užėmus II vietą skambėjo Salantų gimnazijos atstovams. O kviesdama nugalėtojus – Darbėnų gimnazijos moksleivius – komisijos pirmininkė V. Kontrimė pajuokavo, kad rezultatas – dėsningas, nes, kaip minėjo savo prisistatyme darbėniškiai, „Niekas negali geriau išmanyti apie darbą už komandą iš Darbėnų“.

„P. n.“ informacija