Kovo 14 d. Kartenos mokyklos-daugiafunkcio centro 9-10 klasių mokiniai, lydimi karjeros specialistės Almos Slaboševičienės ir 10 klasės auklėtojos Janinos Vaičekauskienės, lankėsi Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro Kretingos filiale. Išvykos tikslas buvo susipažinti su mokymosi sąlygomis šioje mokykloje, tuo labiau, kad kovo 13-17 d. Centras skelbia Profesijų savaitės dienas, kurių metu turi galimybę visus norinčius išsamiau supažindinti su galimybėmis mokytis siūlomų specialybių.

Visus šiltai pasitiko iš kitų susitikimų jau pažįstamos Centro neformaliojo švietimo organizatorė Ieva Šiaulytė ir dėstytoja Aušra Grikštaitė. Kadangi visai neseniai šio Centro atstovai viešėjo Kartenos mokykloje- daugiafunkciame centre organizuotoje Karjeros dienoje „Pasimatuok profesiją“, informacija apie tai, kada ir ką galima studijuoti Centre, buvo tik trumpai priminta.

Po pristatymo pasiūlyta apžiūrėti mokymo klases, prisiminti, kokias specialybes galima įgyti Kretingos filiale. Išsamiau pristatytos automatinių sistemų mechatroniko, transporto priemonių remontininko (automobilių mechaniko), virėjo, traktorininko specialybės. Mokiniai turėjo galimybę iš arti pamatyti mokymo klases, dirbtuves, apžiūrėti bendrabučius, pabendrauti su studentais, dėstytojais, užduoti rūpimus klausimus.

Aktualu buvo sužinoti informaciją, jog Ernesto Galvanausko centre gali ugdytis ir specialiųjų poreikių turintys mokiniai, čia jie gali įgyti virėjo profesiją, jiems sudarytos sąlygos įgyti reikalingų profesinių kompetencijų.

Smalsiausieji mokiniai turėjo galimybę pavairuoti traktorių, išbandyti save suvirintojo vaidmenyje, taip pat trumpai tapti virtuvės šefais. Pagamintais skanėstais visi buvo pavaišinti, prie arbatos puodelio pasidalinta įspūdžiais.

Vieningai pritarta, jog tokios išvykos, galimybė iš arti pamatyti mokymosi sąlygas, pabendrauti su mokyklos atstovais jų darbo vietoje yra labai naudingos, mokiniams padeda apsispręsti kokią profesiją ir kur jie norėtų įgyti. Dėkojame Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro Kretingos filialo šauniosioms darbuotojoms Ievai ir Aušrai, mokytojams, studentams už puikų Centro pristatymą!