Vasario 28 dieną Kartenos mokykloje-daugiafunkciniame centre vyko netradicinė karjeros ugdymo diena „Pasimatuok profesiją“. Šios dienos tikslas- pristatyti mokiniams profesijų įvairovę bei karjeros galimybes.

Nuo pat ryto mokykloje šurmuliavo svečiai, jų laukė visi: nuo smalsiai nusiteikusių pirmokų, iki konkrečių klausimų paruošusių dešimtokų.

Pirmoji viešnia – Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos ūkio dalies vedėja, laisvalaikiu užsiimanti bitininkyste, Simona Mikelkevičienė kartu su Bičiulių būrelio nariais 1-4 klasių mokinimas pateikė daug įdomių faktų apie bites. Jie pademonstravo šios senos ir gerbiamos profesijos darbo atributus. Smalsiausieji galėjo pasimatuoti bitininko kostiumą, visi pasigamino po bičių vaško žvakelę. Vėliau pradinukai nuėjo į Aktų salę, kur jų laukė šauni Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro Kretingos skyriaus mokytojų ir mokinių komanda. Svečiai labai išradingai ir linksmai pristatė automobilių mechaniko, dekoratyvinio želdinimo ir aplinkos tvarkymo verslo, automatinių sistemų mechatroniko, virėjo specialybes. Pradinukai atliko įvairias užduotis, sprendė kryžiažodžius, atsakinėjo į klausimus ir patys juos uždavinėjo profesijų atstovams.

Tuo metu penktokai atidžiai klausėsi ir aktyviai dalyvavo paramediko Simono Žutauto paskaitoje, vėlė paukščiukus iš vilnos, vadovaujami mokytojos Mildos Narkienės. Šeštos klasės mokiniai mėgavosi dailės terapija su lektore Daiva Manukian, vėliau gilinosi į floristo bei siuvėjo darbo subtilybes, kurias pristatė Klaipėdos technologijų mokymo centro atstovai.

Septintokai bei aštuntokai susitiko su žinomu Kretingos fotografu, Gvidu Taurinsku kuris sužavėjo ne tik žiniomis apie fotografo darbą, bet ir įspūdinga fotoaparatų kolekcija. Kiekvieną išbandyti buvo labai smalsu!
Visai kitur mintis nukreipė Karaliaus Mindaugo profesinio rengimo centro atstovė Ilona Stanevičiūte, pristačiusi dekoratyvinio želdinimo profesiją. Labai šaunų darbelį – pasisiūti skudurinę lėlę- pasiūlė siuvėjo profesijos atstovės. Aštuntokai labai stropiai ir aktyviai planavo ir organizavo renginį su renginių organizatore lektore Diana Intiene.

Visų trijų klasių atstovai vėliau susitiko bendrame Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro pristatyme, jo metu susipažino su profesijomis, kurias siūlo ši mokykla.

Vyresniųjų klasių mokiniai išklausė trijų mokyklų (Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro, Klaipėdos technologijų mokymo centro bei Karaliaus Mindaugo profesinio rengimo centro) studijų programų pristatymą, praktiškai susipažino su rengiamomis profesijomis, galėjo užduoti rūpimus klausimus.

Dieną užbaigė vyresniųjų mokinių susitikimas su Karjeros planavimo ir atrankų koordinatore iš AB Vakarų laivų gamyklos įmonių grupės Skaiste Mitkevičiene. Mokiniams buvo pristatytos įspūdingos įmonės galimybės, parodyti filmai apie laivų statymo, dažymo procesus, užduoti galvą pasukti privertę klausimai. Visi buvo pakviesti rinktis profesijas, reikalingas dirbant šioje įmonėje:inžinieriaus-mechaniko, laivų korpusų surinkėjo ir pan.
Dieną užbaigėme aptarimu. Sutarėme, jog diena buvo labai turininga, produktyvi, vaikai smagiai susipažino su daugybe profesijų, ne vienas jau pasirinko, ką norėtų studijuoti ar kuo tapti, kitiems diena suteikė minčių ateities planams. Renginio iniciatorės-pavaduotoja ugdymui Aušra Gedgaudienė bei karjeros specialistė Alma Slaboševičienė – džiaugėsi, jog mokiniai pažino profesijas ne tik teoriškai, bet ir praktiškai.