Kretingos rajono Darbėnų gimnazijoje 2022 m. lapkričio 25 d. vyko Žemaitijos regiono 1-4 klasių mokinių etnokultūrinė popietė „Vaka, vaka, vanaga, šuokem trypkem kap žiuoga“. Popietėje dalyvavo komandos iš Tauragės Martyno Mažvydo progimnazijos, „Šaltinio” progimnazijos, Telšių r. Varnių Motiejaus Valančiaus gimnazijos, Kretingos rajono Jokūbavo A. Stulginskio ir Kartenos mokyklų-daugiafunkcių centrų, Kretingos Kurmaičių pradinės mokyklos, visi Darbėnų gimnazijos 1-4 klasių mokiniai ir priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai.

Pagrindinis šios šventės veikėjas buvo … žvirblis, kuris prašė visų susirinkusių padėti pasiruošti sesers vestuvėms, pamokyti jį lietuvių liaudies dainų, žaidimų ir šokių, kad būtų svečiams linksma. Vaikai rodė, ko išmokę: skambėjo dainos, atliekamos žemaitiška tarme, buvo žaidžiama ir šokama. Popietės pabaigoje visi dalyviai buvo apdovanoti ,,veselės pyragais”, kuriuos iškepė lietuviško paveldo puoselėtoja ir Darbėnuose gyvenanti kepėja Vida Viskontienė. Išsiskirstydami svečiai pažadėjo, kad kitąmet atvyks vėl. Tad jau su nekantrumu laukiam kito rudens!

Dėkojame Darbėnų gimnazijos komandai už iniciatyvą: direktoriaus pavaduotojai Kristinai Balsevičienei ir pradinio ugdymo mokytojai metodininkei Aurelijai Laureckienei!