2022 m. balandžio 2–3 dienomis Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešoji biblioteka rengia hakatoną „Hack Kultūra“, kuriame kviečiami susiburti informacinių technologijų ir kultūros entuziastai.
„HACK kultūra“ – pirmą kartą Lietuvoje organizuojamas hakatonas, kurio metu kultūros ir inovacijų kūrėjai bursis į komandas ir telks dėmesį į Klaipėdos regiono kultūros kelių ir objektų, literatūros ir tradicijų puoselėjimo bei saugojimo svarbą.
Komandos, lydimos kultūros ir technologijų sričių ekspertų, generuos idėjas ir kurs jų prototipus, galinčius padidinti istorinio paveldo patrauklumą ir potencialių lankytojų susidomėjimą literatūra, krašto istorija bei tradicijomis. Hakatono metu dalyvių komandas konsultuotos profesionalūs technologijų, inovacijų kūrėjai, kultūros srities ekspertai. Pagrindinis prizas – 1000 Eur.
Priimti iššūkį ir dalyvauti hakatone rekomenduojame kultūros mylėtojams ir informacinių technologijų entuziastams: istorikams, lietuvių/ informacinių technologijų/ geografijos/ pilietiškumo/ istorijos dalyko mokytojams, 10–12 klasių moksleiviams, muzikantams, duomenų analitikams, fotografams, inovacijų kūrėjams, muziejų darbuotojams, programuotojams, rašytojams, studentams, teatro bendruomenės nariams, technologijų inžinieriams, bibliotekininkams, dizaineriams ir kt.

Kviečiame suburti dalyvių komandą, kuri atstovautų jūsų bendruomenę ir priimti vieną iš hakatono „HACK kultūra“ iššūkių:

  • Kultūrinio identiteto puoselėjimas. Kaip išsaugoti etninę kultūrą, tradicijas ir papročius?
  • Knygų renesansas. Kaip stiprinti teigiamą visuomenės požiūrį į skaitymą?
  • Klaipėdos regiono išskirtinumo ženklai. Kokiais būdais inspiruoti lankytojų skaičiaus didėjimą?

Norint dalyvauti renginyje ankstesnė patirtis hakatonuose nėra būtina, svarbiausia – kūrybinė idėja ir 4–6 žmonių komanda. Jei neturite komandos, galite registruotis individualiai, renginyje jūs būsite priskirstas komandai. Į hakatoną registruokitės užpildydami formą https://bit.ly/35J2YVa, arba ją ir renginio programą rasite Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešosios bibliotekos interneto svetainėje. Registracija jau prasidėjo ir tęsis iki kovo 31 d. 22 val.

Daugiau informacijos: el. p. brigita.barkauskaite@kretvb.lt, tel.  +370 671 86 477
Renginį organizuoja Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešoji biblioteka

Renginį finansuoja:
Kretingos rajono savivaldybė
Lietuvos kultūros taryba