Vaikų gynimo dieną džiaugiamės su jumis galėdami pasidalinti dar viena gera žinia.
Šiandien vyko edukacinis susitikimas su dar viena Kretingos ugdymo įstaiga tema „Kitoks vaikas mano grupėje“. Šį kartą dialogą vedėme kartu su Kretingos lopšelio- darželio „Pasaka” bendruomene.
Šiandien kviečiame jus patyrinėti, dar vieną gajų visuomenės įsitikinimą – ar autizmas yra liga? Ar jis išgydomas vaistas?
Šiandien mūsų skyriaus logopedė Raminta Staškauskienė ir psichologė Vika Gridiajeva turėjo galimybę įsitikinti, kad „Pasakos“ pedagogai yra tikrai žingeidūs, ir siekia žinių apie raidos sutrikimų turinčius vaikus.
Priėjome neginčytinos išvados, jog autizmas – kiekvienam asmeniui turi skirtingą reikšmę. Vaikų gydytojai autizmą vadina sutrikimu, pedagogai – ugdymosi iššūkiais, psichologai – mąstymo kitoniškumu. Ir kiekvienam mūsų, nepriklausomai su specialybės, tai gali būti nepažintas reiškinys, o gal artimas ir žavintis asmens išskirtinumas. O juk išskirtinių savo savybių mes „negydome” vaistais. Taip, kartais vaikams ir suaugusiems, esant gretutiniams sunkumams, kaip pvz. Miego sutrikimai arba dėmesio ir aktyvumo sutrikimui – gali būti skiriami medikamentai, bet vaistai autizmo nepašalina.
Taigi, šios gražios dienos proga – linkime matyti ne vaikų diagnozes, o vaikų širdis ir jų besivystančias asmenybes.