Gražiomis eilėmis ir lietuvių liaudies dainos posmu „Už žalių miškelių“ meninio ugdymo mokytoja D. Samalienė su vaikais atidarė festivalį „Augu ir dainuoju Lietuvai“.

Dainuojant ir deklamuojant eilėraščius savo gimtąja kalba turtinamas žodynas, ugdomas dėmesys, skatinamas kūrybiškumas ir muzikiniai gebėjimai. Kiekvienas festivalis ar konkursas suteikia vertingos patirties, nuteikia aukštesniems siekiams ir atveria platesnius kelius į muzikos ir dainų pasaulį.

Daina mus lydi visą gyvenimą, tik šį kartą, visų gražiausiai suskambėjo iš pačių mažiausiųjų lūpų. Visą vasario mėnesį mokytojai iš ugdymo įstaigų siuntė filmuotas daineles festivaliui, kuris skirtas Kovo 11 d. minėjimui. Festivalyje dalyvavo 14 dalyvių iš viso Pajūrio regiono: Klaipėdos l. d. „Dobilėlis“, Klaipėdos r. Kretingalės pagrindinė mokykla, Klaipėdos r. Kretingalės pagrindinės mokyklos Girkalių skyrius, Palangos lopšeliai-darželiai: „Ąžuoliukas“, „Gintarėlis“, „Žilvinas“, Kretingos lopšeliai-darželiai: „Žilvitis“, „Ąžuoliukas“, „Pasaka“, Vydmantų l. d. „Pasagėlė“, Kretingos raj. Kurmaičių pradinė mokykla, mokykla-darželis „Žibutė“ ir S. Daukanto progimnazija.

Festivalis tradiciškai subūrė visus regiono kolektyvus ir jų meninio ugdymo mokytojus, puoselėjančius tautiškumą bei pilietiškumą. Atsižvelgiant į dabartinę situaciją festivalis perkeltas į virtualią erdvę. Siekis susiburti, bendrauti ir dalintis gerąja patirtimi niekur nedingo, todėl šiais metais susibūrėme festivalio „Augu ir dainuoju Lietuvai“ muzikiniame filmuke.

Linkime gražiai, turiningai ir saugiai sutikti kovo 11-ąją, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną ir kviečiame pasiklausyti, kaip mažieji Lietuvos piliečiai sveikina savo šalį dainomis.